Lifestyle

Cum sa cauti mai atent oportunitățile?​

Oportunități putem să găsim la tot pasul. Uneoeri le căutăm, alteori le creăm. Pentru a căuta oportunitățile potrivite trebuie sa fii atent şi să ai suficientă maturitate şi echilibru pentru a identifica corect încotro ar putea duce oportunitatea respectivă. 

Te poate duce această șansă mai aproape de visul tău?Un proverb bulgăresc spune că “O oportunitate trebuie apucată de barbă, deoarece are chelie.” Fiecare om pe care îl întâlnești poate reprezenta o oportunitate de la care ai ceva de învățat sau care te va conduce mai aproape de scopul tău. 

Dacă în fața ta există un petere, în timp, vei construi o ușă. Identitatea pe care ți-o construiești depinde de modul în care te raportezi la experiențele prin care treci. Cine ești tu în acest moment este rezultatul oportunităților pe care ți le-ai asumat. 

Ce oportunitate să alegi? Adevarul este că, dacă în fața ta sunt mai multe drumuri, nu vei știi de la început, cu exactitate, care este drumul corect. În luarea deciziei poți lua în considerare câteva lucruri:

 – Nu aștepta oportunitatea cea mai mare, cu pași mici ajungi la un obiectiv stabil și de lungă durată. 

– Privește cu atenție orice șansă care îți iasă în cale – Nicio oportunitate nu este pierdută. Orice circumstanță de conduce înspre dezvoltare.

 – Odată ce ai decis, nu te mai întoarce în trecut gândindu-te la ce ai pierdut, ci fructifică prezentul .

Viața ne poartă în situații în care, uneroi, nu ne așteptăm. Privește viitorul cu încredere, responsabilitate și atitudine proactivă. Uneori câștigi, alteori înveți, dar niciodată nu pierzi!

Copyright 2021 © All rights Reserved to SAS UVT. Design by Vidan Alexandru